Federatia Nationala a Sindicatelor din Adminsitratie (FNSA) anunta, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca va declansa in luna aprilie o greva generala, intrerupand activitatea timp de o zi in institutiile din administratia publica locala.

FNSA sustine ca a luat aceasta decizie avand in vedere faptul ca reprezentantii Guvernlui "nu au dat curs solicitarilor si doleantelor angajatilor din primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii, dovedind, inca o data, daca mai era cazul, lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave in ceea ce priveste salarizarea si drepturile angajatilor care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala".

Ce revendicari au sindicalistii:

"1. Reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii.

2. Cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice."

Federatia a declansat in ianuarie conflictul colectiv de munca iar in februarie a organizat prima forma de protest - intreruperea programului de lucru, timp de o jumatate de ora, in primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii.

Presedintele FNSA, Valer Suciu, face apel la toate organizatiile sindicale din administratia publica locala sa se alature organizatiei.