Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dezbata si sa voteze miercuri raportul Comisiei juridice pe cererea DNA cu privire la incuviintarea inceperii urmaririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, scrie Agerpres. Votul in plen va fi secret cu bile.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis la inceputul saptamanii trecute ca raportul pe cazul Borbely sa fie dezbatut si votat in aceasta saptamana la propunerea liderilor grupurilor parlamentare.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Laszlo Borbely.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut la inceputul lunii februarie sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru Laszlo Borbely intr-un dosar mai vechi.

Dosarul acestuia a fost redeschis dupa ce au aparut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunitatii. Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.