Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca reteaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic si in iarna urmatoare, intrucat 80% din retea este incadrata la categoria "risc maxim", fiind alcatuita din tronsoane mai vechi de 20 de ani, transmite Mediafax.

"Din punct de vedere tehnic, reteaua nu va rezista si in iarna urmatoare. Exista risc de avarie, de spargere a conductelor. La 'risc maxim' se incadreaza peste 80% din retea, care are o vechime de peste 20 de ani", a spus Pieptea.

El a spus ca, in aceste conditii, in iarna urmatoare bucurestenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de incalzire.

Pieptea a precizat ca RADET se afla intr-o "situatie grava", fiind "in prag de faliment" si "in colaps financiar", existand indeplinite chiar si conditiile pentru declasarea procedurii de insolventa.

"Situatia e extrem de grava. In aceasta iarna au fost patru avarii majore care au afectat cate doua sectoare si sute de mii de bucuresteni. Agent termic nu a ajuns la populatie la parametrii contractuali", a spus Pieptea.

El le-a cerut premierului Victor Ponta si primarului general Sorin Oprescu sa-si respecte promisiunile facute bucurestenilor in ceea ce priveste aceasta tema a incalzirii centralizate privind finantarea RADET si transformarea rapida a regiei in societate.

Pieptea a spus ca Ponta si Oprescu par sa nu inteleaga faptul ca principala cauza a acestei situatii este legata de subfinantarea RADET.

"Ii somez pe Victor Ponta si Sorin Oprescu sa-si respecte obligatiile asumate, sa duca la indeplinirea memorandumului privind fuziunea RADET cu ELCEN", a spus Pieptea.

El a aratat ca grupul PNL din cadrul CGMB propune, pentru rezolvarea acestei situatii, ca lucrarile la reteaua de termoficare sa se faca direct de Primarie, fara a livra banii la RADET, incepand din acest an.