Sambata, in sudul si in sud-estul tarii vremea se va mentine rece si in general inchisa. Indeosebi in prima parte a zilei, in Oltenia si Muntenia, in special in partea sudica a acestor regiuni, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar in Dobrogea local vor fi mai ales ploi si lapovita, potrivit prognozei publicate de Mediafax.

In tara

Sambata, vantul va continua sa prezinte intensificari in regiunile sudice, dar cu precadere in sud-est, unde rafalele vor depasi in timpul zilei 50...55 km/h. In restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile in Moldova si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1...2 grade in sudul extrem al Olteniei si in sud-estul Transilvaniei si 9...10 grade in Banat si in Crisana, iar cele minime vor fi cuprinse intre -8 si 2 grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali, pana spre -12 grade.

Duminica, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru prima decada a lunii martie in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in sudul extrem si in sud-vest, unde pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 si 11 grade, posibil usor mai scazute in sudul extrem al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -7 si 2 grade, mai mici in depresiuni, spre -1 grad. Izolat, dimineata si noaptea, va fi ceata.

In Bucuresti

Sambata, vremea se va mentine rece si in general inchisa. Se vor semnala precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 45...50 km/h, in special dimineata. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 3 grade, iar cea minima va fi de 0...1 grad.

La munte

Sambata, vremea se va mentine rece. In Carpatii Meridionali si Orientali, vor fi innorari si pe arii restranse va ninge slab, in timp ce in restul masivelor cerul va deveni variabil si doar izolat va fulgui pe parcursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale pe creste. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Duminica, vremea se va incalzi usor, mai ales la valorile diurne. Cerul va fi variabil, cu innorari in Carpatii Meridionali si Orientali, unde doar izolat va fulgui. Vantul va sufla slab si moderat.