Circa patru mii de mineri si energeticieni, angajati au Complexului Energetic Oltenia (CEO), au participat joi la un protest impotriva conducerii companiei si a guvernului Ponta. Manifestantii au suportat ploaia si frigul timp o ora si jumatate in Piata Prefecturii si au protestat fata de concedierile anuntate de conducere, potrivit ziarului local Pandurul. La finalul mitingului, manifestantii au anuntat ca se pregatesc de greva generala.

Protest anti-Ponta la Targu JiuFoto: Pandurul.ro

Manifestantii au cerut demisia managerului Laurentiu Ciurel (fost membru PSD, un apropiat al premierului Ponta), acuzandu-l ca in cei doi ani de management privat a transformat o companie rentabila intr-o societate cu risc de insolventa. Participantii la miting au acuzat conducerea CEO ca fondul de salarii a scazut, iar conducerea companiei propune doua mii de concedieri, o mie de externalizari si reducerea unor drepturi salariale, cum ar fi sporuri si prime.

Minerii si energeticienii au strigat "sa vina Ponta". Premierul este considerat principalul vinovat, pentru ca este cel care gireaza actuala conducere a Complexului Oltenia, potrivit Pandurul.ro. Liderul sindical Adrian Marciuc l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca nu baga gorjenii in seama: "Jos, Ponta, jos, ca esti mincinos", au strigat cei patru mii de gorjeni.

Laurentiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat la o emisiune TV ca "in Codul muncii nu scrie de prima de Pasti, de prima de vacanta. Nu poate fi vorba de discriminare atata timp cat in lege scrie clar ca aceste acorduri sunt aplicabile numai membrilor sindicatelor semnatare". El a raspuns si la acuzatia ca sindicatele semnatare sunt agreate de administratie si primesc functii in niste departamente create acum. "In afara ca le dau cotizatia, pentru ca ma lasa legea sa o fac, sunt tratate absolut la fel ca si celelalte"