Dan Diaconescu a ajuns miercuri la Penitenciarul Rahova, unde va fi incarcerat. El se va afla 30 de zile in carantina.

El fusese luat de politisti de la domiciliu, in catuse.

"Eu aveam discursul pregatit pentru achitare. Romanii nu mai au incredere in justitie, eu nici atat. Mi-au inchis televiziunile, partidul, acum vor sa ma inchida pe mine. Pentru prima data voi fi intretinut de dvs telespectatorii cu 28 mil pe luna, nu imi doream asta."

Diaconescu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de santaj. Dan Diaconescu a primit doua pedepse de 4 ani si 6 luni, respectiv 3 ani inchisoare, pentru doua infractiuni de santaj, la care instanta a adaugat un spor de un an, astfel incat el va executa in final 5 ani si 6 luni de inchisoare.

De asemenea, lui Diaconescu i-a fost interzisa desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea inchisorii.

Dan Diaconescu mai trebuie sa ii plateasca lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Citeste mai multe: Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani si sase luni de inchisoare cu executare: "Aveam discurs pregatit pentru achitare"