Presedintele Klaus Iohannis a participat marti la ceremonia de investire in functie a celui de-al cincilea director al Serviciului Roman de Informatii, anunta SRI, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Coldea, Iohannis si HellvigFoto: SRI

"Seful statului a transmis conducerii Serviciului un mesaj in care a subliniat rolul important al SRI in lupta impotriva riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, precum coruptia, amenintarile teroriste, riscurile cibernetice etc., mai ales in actualul context international complicat pe care il parcurgem", potrivit sursei citate.

La randul sau, Eduard Hellvig "si-a definit ca prioritate a mandatului consolidarea performantei institutiei, dobandita in urma unui amplu proces de reforma conceput si implementat de predecesorul domniei sale la conducerea institutiei, domnul George Cristian Maior".

O atentie deosebita va fi acordata "capitolului comunicare si transparenta", a afirmat Hellvig.

La ceremonie au mai participat, alaturi de presedinte si echipa de conducere a Serviciului, consilierul prezidential Adrian-George Scutaru, seful Departamentului Securitatii Nationale, si consilierul prezidential Sorin-Dan Mihalache, seful Cancelariei Presedintelui.