Procurorii DNA Prahova fac, marti dimineata, perchezitii la Primaria Ploiesti si in mai multe locatii. Ei cauta documente intr-un dosar in care ar fi vizat primarul Iulian Badescu. El este banuit de finantare ilegala a echipei locale de fotbal, transmite Digi24.Observatorulph.ro scrie, citand surse judiciare, ca procurorii fac perchezitii si la locuinta primarului Iulian Badescu. Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a declarat ca are calitatea de suspect in dosarul in care procurorii DNA fac perchezitii marti dimineata,dar ca nu stie care sunt acuzatiile, urmand sa afle la DNA, unde va merge la audieri.

Ora 10:33: Primarul Iulian Badescu a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat.

Iulian Badescu a spus la Digi 24 ca este un dosar deschis in 2014 cu privire la finantarea echipei Petrolul Ploiesti. Ar fi vorba de o suma de 3 milioane de euro pe care municipalitatea i-ar fi platit pentru performantele echipei de fotbal in sezonul 2012-2013.

Primarul a mai spus ca in acesta cauza a fost o sigura data in calitate de martor, "o sa vad cand ajung la DNA ce calitate am acum", a adaugat edilul.

"Totul a fost legal din punct de vedere a finantarii. Nu am finantat echipa, ci performanta echipei Petrolul Ploiesti. Cand am ajuns eu primar a fost sistat vechiul contract. FC Petrolul Ploiesti este o societate privata, nu apartine Primariei".

Primarul a spus ca au fost facute perchezitii si acasa la el, de unde anchetatorii au ridicat unele documente.