Ministerul Justitiei anunta, luni, demararea procesului de selectie pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Potrivit unui comunicat al MJ, citat de Agerpres, procurori care indeplinesc conditiile legale trebuie sa depuna documentele in sustinerea candidaturii pana la 16 martie.

"Candidatii procurori care indeplinesc conditiile prevazute de art. 54. alin.1-2 din Legea nr. 303/2004 vor depune in sustinerea candidaturii urmatoarele inscrisuri: C.V., conform modelului european, o scrisoare de intentie (maxim 2 pagini), care sa cuprinda o scurta prezentare a candidatului, detalii relevante despre experienta profesionala (experienta in activitatea manageriala, in investigarea unor cauze complexe sau in activitatea judiciara), calitatile care il recomanda pentru ocuparea functiei. Documentele sus mentionate vor fi transmise la Ministerul Justitiei pana la data de 16 martie 2015, procurorii urmand a fi invitati, incepand cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul justitiei", se arata in comunicat.

Cu acest prilej, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ii incurajeaza pe procurorii sa participe intr-un numar cat mai mare la acest proces de selectie.

"Ii incurajez pe procurori sa participe intr-un numar cat mai mare la acest proces de selectie si ii asigur ca toti cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiza si sinteza, capacitate de comunicare si anticipare, integritate si impartialitate in activitatea profesionala, au disponibilitatea de a lucra in echipa vor avea sanse egale in a conduce o structura de parchet cu performante apreciate deopotriva in plan intern si international", afirma ministrul Cazanciuc in comunicatul citat.

MJ mentioneaza ca ministrul Justitiei a solicitat procurorului general al Parchetului de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie informarea tuturor procurorilor cu privire la posibilitatea depunerii candidaturilor.

Postul de procuror sef al DIICOT a devenit vacant dupa demisia Alinei Bica ca urmare a arestarii sale preventive pentru fapte de coruptie, ulterior ea fiind trimisa in judecata.