Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, spune ca din punctul sau de vedere medierea a fost un esec deoarece, din evidentele pe care le detine CSM, cauzele solutionate prin aceasta metoda alternativa sunt foarte putine.

Intrebat, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia daca medierea a fost un esec pentru sistemul de justitie din Romania, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a raspuns afirmativ, spunand ca din evidentele pe care CSM le detine, solutionarea cauzelor prin aceasta metoda alternativa nu a fost cea asteptata, transmite Mediafax.

"Da, din punctul meu de vedere a fost un esec, pentru ca din evidentele pe care noi le detinem solutionarea cauzelor prin aceasta metoda alternativa nu a fost cea asteptata. Cred ca se putea mai mult, dar din cate stiu eu cauzele sunt foarte putine", a declarat Tudose.

Intrebat daca romanii sunt mai "procesomani" in comparatie cu alti cetateni europeni, Marius Tudose a raspuns ca nu stie daca acest fapt ar putea sta la baza esecului medierii, insa este cert ca nu a avut rezultatele scontate.

"Nu stiu daca sunt mai procesomani romanii, cert este ca pana in acest moment medierea nu a avut rezultatele scontate la noi", a raspuns Tudose.

Presedintele CSM a adaugat ca, in opinia sa, faptul ca medierea nu a functionat nu este o problema de legislatie, ci mai degraba o problema "de constiinta".

"Nu cred ca este o problema de legislatie, problema de constiinta as lua-o mai degraba si, sa zic, sa fie si o problema a celor care sunt indrituiti sa faca medierea. Poate nu au depus suficient efort in asa fel incat sa o faca mai aplicabila institutiilor de drept", a afirmat Marius Tudose.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a participat, luni, la Alba Iulia, la bilantul Curtii de Apel Alba Iulia.