Marti

Desi vor marca o scadere in vest, in nord si in centru, valorile termice diurne se vor situa in general peste mediile climatologice specifice datei, cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde vor continua sa caracterizeze o vreme deosebit de calda. Astfel, maximele se vor incadra intre 4 si 15 grade, mai ridicate in Muntenia, informeaza prognoza publicata de Mediafax.

In cursul zilei vor fi innorari indeosebi in nordul si centrul tarii, unde local se vor semnala precipitatii in general slabe sub forma de ploaie si lapovita, iar trecator si pe arii mai restranse si sub forma de ninsoare.

In orele diminetii, in Dobrogea se vor semnala ploi. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar valorile minime ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele normale in aceasta perioada din an si se vor situa intre -6 si 3 grade, usor mai scazute in depresiuni. Vantul se va intensifica temporar in majoritatea zonelor, la rafala vitezele vor depasi local 50 km/h, iar la munte, in special in Muntii Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali va sufla tare, cu peste 70 km/h.

Miercuri

In cursul zilei vremea va fi in general frumoasa si calda, cu un cer variabil si maxime termice cuprinse intre 6 si 13 grade. Noaptea, innorarile se vor extinde treptat dinspre sud-vestul tarii. Vor cadea precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie, local in Banat si Oltenia si izolat in Crisana, Muntenia si Transilvania si predominant ninsoare in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare la munte. Temperaturile minime se vor situa intre -4 si 4 grade, mai scazute in depresiuni.