Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Romane, deruleaza o campanie pentru inscrierea copiilor la ora de Religie in scoala, in care apar vedete precum Dan Puric, Connect-R, Sofia Vicoveanca sau Daniel Buzdugan. Videoclipurile vin dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca ora de Religie este optionala pentru elevi. Ministrul Educatiei a anuntat ca parintii care mai vor ora de Religie pentru copii depun cerere pana pe 6 martie, insa nu a clarificat nici pana acum daca Religia va fi prima/ultima ora sau daca specialistii au gasit alta solutie pentru optionalul acesta.

Copii care se inchina, in timpul orei de ReligieFoto: Captura YouTube

In videoclipurile difuzate de televiziunea Patriarhiei apar vedete precum Dan Puric, Manuela Harabor, Dorel Visan, Ana Blandiana, Elisabeta Lipa, Connect-R, Sofia Vicoveanca, Daniel Buzdugan sau Liana Stanciu, care este si presedinta Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie (APOR). La finalul clipurilor apare mesajul: "O campanie APOR sustinuta de TRINITAS TV”. Televiziunea Patriarhiei Romane a BOR precizeaza ca declaratiile acestor persoane "sunt prezentate de Trinitas TV in spoturi difuzate zilnic".

Amintim ca Ministerul Educatiei a anuntat ca disciplina Religie devine optionala pentru elevi inca de semestrul acesta. Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca parintii pot depune cerere prin care sa isi inscrie copiii la ora de Religie, pana pe 6 martie 2015, pentru ca pe 9 martie 2015 expira termenul de 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficiala a deciziei Curtii Constitutionale, si “daca pana pe 9 martie nu vom avea aceasta situatie a optiunilor, este pusa sub semnul intrebarii derularea in legalitate a orelor de Religie”.

Ministerul Educatiei nu a anuntat, insa, nici pana astazi ce se intampla in clasele unde vor fi sub 12 optiuni pentru ora de Religie (o clasa trebuie sa aiba minimum 12 elevi), ce se va intampla cu salariile profesorilor de Religie titulari care nu vor mai avea ore si, cel mai important, cum vor fi plasate orele de Religie pentru a nu interfera cu programul elevilor care nu aleg optionalul Religie.

Ministrul declara pentru HotNews.ro in urma cu doua saptamani ca ora de Religie "va trebui sa fie plasata ultima sau prima ora [pentru a nu impiedica programul elevilor care nu fac aceasta disciplina - n.red.], insa tehnic va fi foarte dificil de realizat, pentru ca ar insemna ca un profesor de Religie sa predea 2 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, ceea ce inseamna un cuantum de 10 ore predate pe saptamana, care este mai mic decat cuantumul orelor din norma didactica. Vom vedea solutiile tehnice".

Amintim ca HotNews.ro a derulat anul trecut o campanie cu titlul Puneti ora de Religie la inceputul sau la sfarsitul programului scolar! Vezi cum se poate si fara religie in scoala - cazul unei scoli private

Citeste si: