Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Ioan Apostu, Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati, si Georgiana Pulbere, Judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta, se arata intr-un comunicat de presa.

Ioan Apostu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada 01 octombrie 2011 - 04 martie 2013, a detinut, simultan cu functia de Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati, si functia de conducere de Director de departament in cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati.

Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora "Functia de judecator [...] este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior [...]".

La randul sau, Georgiana Pulbere s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, in perioada exercitarii functiei de Judecator in cadrul Curtii de Apel Constanta, a detinut si functia de formator in cadrul S.C. OMINIATEST PLUS S.R.L.

GEORGIANA PULBERE exercita functia de judecator incepand cu anul 1995. In anul 2012, GEORGIANA PULBERE (in calitate de prestator - formator) a incheiat un contract civil cu S.C. OMNIATEST PLUS S.R.L. (in calitate de beneficiar), avand ca obiect elaborarea si sustinerea suportului de curs de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in valoare totala de 1.370 Lei.

Astfel, aceasta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora "Functia de judecator [...] este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior [...]" si dispozitiile art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit carora "Functiile de judecator [...] sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, in conditiile legii".