Plenul Parlamentului urmeaza sa supuna la vot, luni, in sedinta comuna a celor doua Camere, numirea lui Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii, dupa validarea acestuia in comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea presedintelui Klaus Iohannnis, aminteste Mediafax. Tot luni, plenul reunit va adopta hotarari de modificare a componentei Comisiilor de cod electoral si de revizuire a Constitutiei, daca PNL si PSD ajung cu negocierile la un punct comun.

Eduard HellvigFoto: facebook.com/eduardhellvig

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercurea trecuta, la propunerea PSD, ca sedinta de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI sa aiba loc luni, incepand cu ora 16.00.

Comisia de control al activitatii SRI avizase favorabil, cu o zi inainte, nominalizarea lui Hellvig la sefia Serviciului, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis, fiind inregistrate 7 voturi "pentru" si unul "impotriva".

A doua zi dupa ce a fost propus de presedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit sustinerea publica a UNPR pentru sefia SRI. In schimb, PSD a discutat in BPN despre sustinerea lui Hellvig, stabilind ca parlamentarii social-democrati vot vota favorabil, dar apreciind ca este necesara o discutie publica despre modul in care functiile din institutiile importante sunt preluate de putere.