George Ciamba, secretar de stat in MAE, s-a intalnit vineri la Atena cu ministrul grec al Finantelor, Ianis Varoufakis, precum si cu omologul sau elen, Nikos Chountis. Oficialii au discutat despre acordul dintre Grecia si Eurogrup, dar si despre cooperarea bilaterala, iar Ciamba a aratat ca Romania e dispusa sa impartaseasca cu Grecia experienta in combaterea coruptiei, reforma administratiei si colectarea veniturilor bugetare.

Ciamba si Varoufakis la AtenaFoto: MAE

Reamintim ca Grecia a ajuns la un acord cu grupul tarilor din Zona Euro pentru continuarea programului de asistenta, dar acesta este conditionat de implementarea unor reforme structurale de catre autoritatile elene.

Ciamba a discutat cu Varoufakis si Chountis si despre realizarea de proiecte comune care ar putea fi promovate la nivelul UE, in special in energie, transport, infrastructura si agenda digitala, precum si despre declaratia comuna semnata recent de catre Romania, Grecia si Bulgaria privind promovarea proiectului Coridorului Vertical de gaze.

Oficialii roman si elen au discutat si despre Ucraina, iar oficialii au declarat ca sustin suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei.

Ianis Varoufakis este negociatorul principal al guvernului condus de Alexis Tsipras cu oficialii Eurogrup.

Reamintim ca Grecia este cel de-al 6-lea investitor in Romania.