HARTA INTERACTIVA Localitatile "fantoma" din Romania: 1% din localitatile din tara noastra nu mai exista in realitate

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 25 februarie 2015, 18:37 Actualitate | Esenţial


Localitatile fictive din Romania
Foto: Esri
In Romania exista localitati pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine, pastrandu-se totusi si fosta inregistrare a localitatii ce trebuia sa dispara. Aceste localitati, ce uneori delimiteaza un teren viran, sterp, exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile fictive din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia "localitatilor fantoma" din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.

---

HARTA INTERACTIVA - Localitatile "fantoma" ale Romaniei

> Click pe fiecare localitate de pe harta pentru informatii sau SCROLL din localitate in localitate in partea stanga (caseta alba) a aplicatiei interactive de mai jos.

> Folositi si functia "ZOOM" pentru a vedea mai indeaproape "localitatile" pe imagini satelitare recenteView larger map

---

De la localitatea fara nici un om, dar cu zeci de oi, vaci si porci, pana la satul fara locuitori, dar cu o firma inregistrata la Registrul Comertului

126 de localitati din Romania sunt "fictive". Fie nu mai au nici un locuitor conform ultimului Recensamant, fie in realitate se afla acum pe fundul unui lac de acumulare sau au disparut complet de pe fata Pamantului. Unele sate nu mai au nici o constructie, nu au cai de acces, insa ele continua sa ramana in bazele de date oficiale ale statului roman.

O echipa de pasionati au participat la un "Hackaton" (n.r. eveniment in care programatori, ingineri de software, graficieni etc participa si colaboreaza pe un anume proiect) cu "Open data" (n.r. Date deschise, libere la folosire, de cele mai multe ori venind de la autoritati) si a realizat un proiect care ilustreaza fenomenul localitatilor "fantoma" din tara noastra. Vezi aici site-ul proiectului.

"Am gasit si cateva exemple ciudate. Am dat peste sate in care nu am gasi oameni sau case, dar in registrul agircol am gasit ca acolo au fost inregistrate la recensamant sute de oi sau capre. Am gasit localitati in care din satelit se vede ca nu mai exista nici o constructie sau drum pe vatra satului, dar in acte acolo au fost inregistrate vaci sau porci", a povestit pentru HotNews.ro Iurie Maxim, unul dintre membrii echipei care a realizat proiectul.
"Am mai gasit, spre exemplu, o localitate care nu exista in realitate, nu apare nici un om in evidente in localitatea respectiva, dar la Registrul Comertului apare o firma inregistrata acolo. Firma nu apare, totusi, ca are activitate, insa ea a fost inregistrata la Registrul Comertului in acea localitate care practic nu mai exista", a mai povestit Iurie Maxim.

Cateva exemple de localitati "fantoma":

 •  Localitatea Eteni din Comuna Odoreu, judetul Satu Mare - Conform informatiilor din cadrul Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensamantului. Localitatea a fost identificata pe Planurile Directoare de Tragere (1916-1959), dar pe ortofotoplanuri perimetrul delimiteaza un teren viran, fara constructii, pe pozitia vechii vetre a satului. Localitatea a fost distrusa de raul Somes, pe 14 mai 1970, dupa ce raul a inundat satele Eteni si Cucu. Ruinele gospordariilor din localitate au fost rase cu ajutorul buldozerelor, in timpul regimului comunist. In conformitate cu informatiile statistice din anul 2013 ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor localitatea figureaza cu 104 caprine.
 • Localitatea Padureni din Comuna Viisoara, judetul Bihor - Conform informatiilor din cadrul Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2011 localitatea avea doi locuitori la data rencensamantului. In prezent, conform imaginilor satelitare, localitatea nu mai are nici o constructie, perimetrul localitatii delimitand un teren agricol. Serverului cartografic al Institutului National al Patrimoniului confirma inexistenta localitatii. Cu toate acestea in conformitate cu informatiile statistice aferente crotalierii din anul 2013 ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor localitatea figureaza cu 5 bovine si 364 ovine in conditiile in care populatia conform recensamantului a fost de 2 locuitori.
 • Localitatea Incesti din Comuna Posaga, judetul Alba - Conform informatiilor din cadrul Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensamantului. Localitatea nu a putut fi identificata pe Planurile Directoare de Tragere (1916 - 1959). Pe imaginile satelitare recente nu au fost identificate gospodarii sau trama stradala. In conformitate cu informatiile statistice din anul 2013 ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor localitatea figureaza cu 12 bovine si 160 ovine
 • Localitatea Bastea din Comuna Lapugiu de Jos, judetul Hunedoara - Conform informatiilor din cadrul Recensamantul Populatiei si Locuintelor din anul 2011 localitatea nu avea nici un locuitor la data rencensamantului. Perimetrul localitatii delimiteaza doar trei constructii, posibil o singura gospodarie, intr-o zona izolata si fara drum de acces in zona. Intr-un ziar local din anul 2008 localitatea figureaza pe lista satelor complet depopulate; localitatea si-a restrans foarte mult vatra satului, practic disparand din teren, ramanand doar cele trei constructii in picioare. In conformitate cu informatiile statistice din anul 2013 ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor in localitate a fost crotaliata o singura ovina.


Cum s-a dezvoltat proiectul, pornind de la informatiile furnizate chiar de catre autoritati

Proiectul a fost realizat in perioada 21-22 februarie in cadrul Hackathonului Datelor Deschise, eveniment organizat de Guvernul Romaniei impreuna cu Coalitia pentru Date Deschise, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii din Bucuresti, a Ambasadei Statelor Unite si a Ambasadei Olandei.

"In cadrul acestui eveniment unul din cele 36 de proiecte si-a propus sa indentifice, sa verifice si sa documenteze majoritatea problemelor legate de localitatile din Romania care apar ca existente in cadrul surselor oficiale insa care in realitate nu mai exista", precizeaza intr-un comunicat de presa presedintele Asociatiei Geo-spatial.org, Vasile Craciunescu.

"Pe baza informatiilor puse la dispozitie de autoritatile statului la adresa http://data.gov.ro/ a fost identificat faptul ca aproximativ 1% din numarul total al localitatilor din Romania nu au locuitori conform Recensamantului Populatiei si Locuintelor din anul 2011 si sunt fictive in sensul ca fie nu mai exista nici o constructie, fie constructiile existente sunt abandonate in totalitate.

O echipa de 12 persoane a identificat 126 de localitati fictive, care sunt fie depopulate, fie disparute in sensul ca in prezent exista doar terenuri virane, alunecari de teren sau se afla pe fundul lacurilor de acumulare, insa care figureaza in continuare ca localitati in Nomenclatorul localitatilor SIRUTA gestionat de catre Institului National de Statistica si preluat de catre toate institutiile statului, aceste localitati figurand inclusiv pe listele Autoritatii Electorale Permanente.

Avand in vedere ca in Nomenclatorul localitatilor SIRUTA (Sistemul Informatic al Registrului Unitatilor Teritorial-Administrative din Romania) disponibil la adresa urmatoare, figureaza 13.738 de localitati, rezulta ca aproximativ 1% din totalul localitatilor sunt fictive, acesta fiind un procent suficient de mare pentru a induce o serie probleme si intrebari", se mai arata pe site-ul proiectului.

De la 0 locuitori conform recensamantului, pana la confirmarea statutului de "fantoma" - care au fost pasii urmati


In ceea ce priveste metodologia de identificare si verificare a localitatilor "fantoma", realizatorii proiectului detaliaza:

"Un prim pas a fost identificarea localitatilor pustii sau cu un numar foarte mic de locuitori. Pentru aceasta s-au folosit informatiile publice privind situatia populatiei stabila pe judete, municipii, orase si localitati componenete la RPL_2011 (Recensamantului Populatiei si al Locuintelor - 2011), asa cum este ea prezentata pe site-ul Institutului National de Statistica. Recensamantul listeaza UAT-uri si satele sale componente cu numarul de locuitori pe fiecare intrare, cel mai mic numar de locuitor fiind 3. Comparand cu Nomenclatorul SIRUTA se observa lipsa unor localitati in Recensamant (cele 2 surse de date au fost legate intre ele in functie de denumirea localitatilor). Un calcul matematic  (populatie UAT minus populatie localitati componente UAT) releva ca o serie de intrari lipsa, au populatie sub 3 locuitori. Cu alte cuvinte, localitatile ce au populatie sub 3 locuitori nu sunt incluse in setul de date RPL_2011.

Utilizand metoda descrisa anterior au fost identificate 360 de localitati cu populatie intre 0 si 10 locuitori. Pasul urmator a costat in realizarea unei echipe care a desfasurat un proces de verificare a fiecarui caz in parte, luandu-se in analiza diferite surse de date si informatii publice cu privire la starea acestor localitati.

O alta analiza a constat in compararea surselor anterior mentionate cu datele privind numarul total de bovine, ovine, caprine si porci precum si numarul de curti/gospodarii din localitate, in baza datelor provenite de la ANSV.

Folosindu-se surse istorice, planurile directoare de tragere, imagini satelitare recente sau surse online (toate surse open-data) s-au identificat si listat localitatile problematice si au fost aduse argumente (insotite de sursele de date de unde provin) ce demonstreaza natura fictiva a acestora".

Si pe Facebook...

Echipa care a initiat proiectul a demarat si o actiune prin care isi propune eliminarea acestor anomalii din registrele administrative din Romania. Asa ca, pe langa site-ul lansat, proiectul are si o pagina de Facebook unde poate fi urmarit si unde cei interesati pot oferi la randul lor informatii.

In plus, rezultatele proiectului au fost incluse intr-o adresa care a fost trimisa apoi la mai multe institutii precum Autoritatea Electorala Permanenta, Agentia Nationala de Cadastru, Secretariatul General al Guvernului si altele.

Proiectul a fost realizat de o echipa mixta Teamnet si Esri Romania, in special prin studenti aflati in internship. Echipa care a realizat proiectul:

Bogdan Mircea Stanciu
Ionut Sandric
Andrei Cipu
Andrei Petcu
Iurie Maxim      
Sorin Rusu         
Gheorghe Herisanu      
Cornel Olteanu
Alina Duta         
Paul Patratanu
Andi Lazar
Andra Tanasescu            
Daniel Urda     

Pentru cei interesati, sursele publice de informatii folosite in cadrul proiectului pot fi consultate aici.

NOTA echipei care a realizat proiectul:

"Nu garantăm acuratețea absolută a informațiilor prezentate inițial. Munca noastră s-a rezumat la o zi de documentare, ceea ce inseamnă că e foarte probabil să ne fi scăpat importante surse de informații. Deaceea oferim utilizatorilor posibilitatea să se implice, să aducă informații noi, să le confirme prin dovezi proprii pe cele existente sau să le corecteze cu argumente solide. Secțiunea de comentarii este deschisă pentru argumente și imagini/clipuri video iar adresa de mail localitatifantoma@gmail.com așteaptă mailuri de la voi!"


In plus, efortul celor implicati poate fi urmarit si sustinut pe pagina de Facebook sau pe site-ul special realizat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

82131 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  intrebari (Miercuri, 25 februarie 2015, 19:14)

  anonim [anonim]

  daca o localitate a fost desfiintata pe vremea l;ui Ceasca cum de a aparut din nou???

  Era nevoie de astfel de localitati ca o unitate administrativa sa existe si sa functioneze?

  Ma doare rau de tot capul....
  • +12 (14 voturi)    
   Parlamentari care reprezintă aceste localități. (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:21)

   vali47 [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Posibil să fie parlamentari care să reprezinte aceste localități,consilieri locali și județeni.Acțiunea ar merita continuată pentru a vedea ce excrocherii sau făcut.Câte fantome au votat?Secții de vot?Și ăștia nu mai sunt fantome și banii cheltuiți sunt reali.
   • 0 (0 voturi)    
    De investigat (Joi, 26 februarie 2015, 14:59)

    Echipa localitatilor fantoma [anonim] i-a raspuns lui vali47

    În timpul regimului comunist multe dintre aceste localităţi au dispărut fizic (fie din cauza buldoverelor sau a calamităţilor). După cum am descris pe site : https://localitatifantoma.wordpress.com/, regimul a încercat să şteargă aceste localităţi din evidenţe prin Legea 2/1989, dar iniţiativa a fost oprită imediat după revoluţia din '89. Astfel prin Decretul de Lege 38/1990 această iniţiativă a fost declarată neconstituţională.
  • -9 (13 voturi)    
   Tocmai ati divulgat lista depozitelor de armament! (Miercuri, 25 februarie 2015, 22:36)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Felicitari echipei de pasionati si personal ziaristului Victor Cozmei pentru identificarea si postarea pe internet a coordonatelor precise unde se afla "asezarile fara oameni" din Romania, in cea mai mare parte depozite militare subterane deghizate in localitati pustii.
   • +1 (5 voturi)    
    Mon chere, (Joi, 26 februarie 2015, 9:58)

    johnny [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

    spui prostii
   • 0 (0 voturi)    
    puţin probabil. (Joi, 26 februarie 2015, 15:07)

    Echipa Localităţilor Fantomă [anonim] i-a raspuns lui dumitrica

    Am folosit în proiect doar date libere oferite de instituţii româneşti, publicate pe http://data.gov.ro/, ce pot fi folosite de publicul larg. Puţin probabil ca după 1 zi de documentare online, plecând de la aceste seturi de date, să descoperim unităţi militare secrete.
  • +1 (5 voturi)    
   Eu cred ca au si , (Joi, 26 februarie 2015, 6:08)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   cate o mie de angajati la asa zisele primarii. E dulce mierea........
  • -2 (4 voturi)    
   mai sapati baieti... (Joi, 26 februarie 2015, 10:39)

   Lulu [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Localitatea Cetatuia, Dolj este foarte bine reprezentată în Google Maps. Ba chiar sunt si poze in Street View. Probabil e o localitate locuita de fantome. Fantome care sapa in gradina, conduc matiz-ul. Probabil ca operatorii de recensamant au sarit-o pe asta...

   Mai documentati-va baieti.
   • +3 (5 voturi)    
    Gresit (Joi, 26 februarie 2015, 11:30)

    IS [anonim] i-a raspuns lui Lulu

    In judetul Dolj sunt 2 localitati Cetatuia: una in comuna Vela (cea semnalata in aplicatie) si una in UAT Cioroiasi) bine reprezentata pe harti. Despre care vorbesti?
   • 0 (0 voturi)    
    localităţi sub acelaşi nume. (Joi, 26 februarie 2015, 15:14)

    Echipa Localităţilor Fantomă [anonim] i-a raspuns lui Lulu

    Trebuie verificat bine despre ce localitate este vorba (judeţ-UAT). Dacă intraţi pe pagina facebook, https://www.facebook.com/LocalitatiFantoma/photos_stream, pentru Localitatea Cetatuia veţi găsi în observaţii şi un link google-maps către arealul respectiv.
 • +15 (17 voturi)    
  Intrebare (Miercuri, 25 februarie 2015, 19:50)

  CititorulComentator [utilizator]

  S-a votat din localitatile astea?
  • +10 (12 voturi)    
   da (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:26)

   a [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Foarte probabil ,da.
  • +7 (9 voturi)    
   s-a votat, cum sa nu se poata vota? (Joi, 26 februarie 2015, 1:59)

   anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   pe listele suplimentare :)

   Conform teoremei conservarii votantilor: cu cat numarul de alegatori in circumscriptie e mai mic, cu atat lungimea listei suplimentare e mai mare.
  • 0 (0 voturi)    
   Bună întrebare. (Joi, 26 februarie 2015, 15:16)

   Echipa Localităţilor Fantomă [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Am fi şi noi curioşi dacă întradevăr cineva a votat acolo, dacă trimitem o scrisoare recomandată unde ajunge, dacă există firme active etc.
 • +7 (11 voturi)    
  HARTA CADSTRALA (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:01)

  ana-pat [utilizator]

  Informatia tine de "ROMANIA FANTASTICA" Vorbind serios, avem nevoie de o harta cadastrala a ROMANIEI . Cine sa o faca , dupa cum se vede , se gaseste. (Chiar s-a mai incercat din cite imi aduc aminte acum citiva ani , cu rezultate atit de bune incit proiectul a fost oprit.)
  NU se doreste inca acest lucru pt. ca mai exista cite o suprafata , pe ici pe colo , de "adjudecat". Si uite ca iar imi aduc aminte de TEPES.....
 • -7 (13 voturi)    
  O prostie! (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:24)

  anonim [anonim]

  Nu stiu cum s-au documentat, dar habar nu au ce spun. Exemplu: jud. vaslui, comuna Banca, EXISTA Satu Nou.
  • +4 (8 voturi)    
   Corecţie (Miercuri, 25 februarie 2015, 21:04)

   war4peace [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Dacă te uiţi pe pagina lor de Facebook, vei vedea că au un mare disclaimer. Dar deh, mai bine îi înjuri decât să citeşti :)
   • -5 (7 voturi)    
    Si cu ce ne ajuta disclaimerul? (Joi, 26 februarie 2015, 9:44)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui war4peace

    Ok, bine ca au facut disclaimer, dar cu ce ne ajuta asta? Mai bine lucrau mai mult timp (4 luni minim, nu doar 2 zile), se documentau mai bine, faceau vizite in teren, cercetau atat stiintific cat si empiric si apoi veneau cu ceva mai bun.
    Asa pot sa fac si eu o cercetare de o ora dar pun un disclaimer cat casa ca nu e corecta. La ce ajuta asta?
    Discalimer: ii felicit pentru ce au facut, felicitari ca avem tineri frumosi si liberi care se implica, insa ce au facut ei are doar valoarea unui selfie daca nu este bine documentata.
    • 0 (2 voturi)    
     ?? (Joi, 26 februarie 2015, 11:09)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     Inseamna ca habar nu ai ce e aceea un "hackaton"!
     E un eveniment ("de lucru"), cu persoane care poate nici nu se cunosteau inainte si care dureaza o zi (in mod cu totul exceptional 2 sau mai multe)!
     Nu te impiedica NIMENI sa dezvolti aplicatia, ideea samd.! Ai putea macar sa multumesti pentru ea! :P
  • 0 (4 voturi)    
   fals (Joi, 26 februarie 2015, 9:50)

   zulu [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Ia uite ce scrie pe site-ul primariei Barca de care tine satul fantoma "Satul Nou" la adresa
   http://comunabanca.ro/?page_id=128
   "Comuna Banca este formata din 11 sate.Satul resedinta de comuna este Gara Banca, iar celelalte sate componente sunt: Banca, Ghermanesti, Stoisesti, Tifu, Miclesti, 1 Decembrie, Salcioara, Stramtura-Mitoc, Mitoc si Sarbi."
   Primaria stie ca satul nu exista insa restul autotitatilor statului se pare ca nu stiu. Plus ca populatia de la recensamantul din 2011 este zero.
   Daca stii tu pe unde e "Satul Nou" din Comuna Banca Vaslui, spune sa stie toata lumea.
   • -1 (1 vot)    
    fantoma de la Hupca (Joi, 26 februarie 2015, 16:08)

    dar, Hupca nu-i la Banca ? [anonim] i-a raspuns lui zulu

    unde-i mamliga cat nuca
    si-o pazesc septe cu maciuca
    de-a fugit si nu mai canta cuca
  • 0 (0 voturi)    
   Am folosit date libere (Joi, 26 februarie 2015, 15:40)

   Echipa Localităţilor Fantomă [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Puteţi verifica: pe http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/viewer/index.html există buton de căutare. Dacă daţi search cu numele "Satu Nou" aplicaţia aduce mai multe localităţi, din toată ţara, printre care şi TOATE localităţile din VASLUI. una dintre ele, cea identificată prin codul SIRUTA 162256, este cea pe care am prezentat-o noi.

   Geoportalul este oferit de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Nu am inventat noi date, am folosit ceea ce intituţiile publice au oferit. Dacă există greşeli în observaţiile noastre atunci sunt greşite datele instituţiilor publice. Vă mulţumim!
   • -1 (1 vot)    
    pe geoportalul ANCPI nu e nici un sat nou (Joi, 26 februarie 2015, 18:27)

    localnic [anonim] i-a raspuns lui Echipa Localităţilor Fantomă

    am accesat acum http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/viewer/index.html si nu apre nici un Sat Nou.
    In schimb a mai aparut o fantoma, Gara Banca, acolo unde a fost vechiul CAP si acum sunt gainile unuia
    care-a umplut zona cu deseuri poluante, urate. dar unde nicidecum nu e sat. De fapt sunt foarte multe greseli pe site, mai ales toponimia luata de pe PDT si transcrisa dupa ureacle de "injineri". Pe google map mai apare Satul Nou tot la Banca, dar plasat pe alte coclauri pe aceleasi informatii neserioase de la ANCPI culese de fosti actisti pcr ramasi la ANCPI.
    acel Sat Nou indicat de Dvs. nu este decat paducel(relict de padure) si rotocoale de foste stane ale CAP/ului pana in 1990 sau ale localnicilor dupa.
    Pentru localizari folositi cu parcinomonie datele interne, si, pe cat posibil coroborati cu parcimonie nu 2, ci 3 sau mai multe surse, chiar harti rusesti.
 • -3 (5 voturi)    
  Gheroghe Gheorghiu-Dej (Miercuri, 25 februarie 2015, 21:02)

  Marius [anonim]

  Harta nu știu de unde e luată.
  De exemplu am dat zoom pe Județul Bacău și văd localitatea Gheroghe Gheorghiu-Dej - iar numele a fost schimbat în Onești în 1996.
  • 0 (2 voturi)    
   scrie chiar in articol (Joi, 26 februarie 2015, 11:14)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Marius

   De pe Planurile Directoare de Tragere.
   Atunci au fost facute ultimele. NU sunt "hartzi goagãl" ci sunt planuri facute minutios, pe baza unor ridicari topo cu coordonate foarte fin verificate si calibrate "certificat" intr-un sistem unitar.
 • +3 (5 voturi)    
  Straja, la 8 km de Cumpana a fost... (Miercuri, 25 februarie 2015, 21:06)

  mcris [utilizator]

  ...o "localitate" de baraci unde erau cazati cei care munceau la Canalul Dunare - Marea Neagra. Canalul a fost terminat pe vremea lui Ceausescu, a se vedea si primul comentariu.
 • +6 (8 voturi)    
  Tisita... (Miercuri, 25 februarie 2015, 22:25)

  tybvaly [utilizator]

  ...Vrancea este o asfel de localitate fantoma. Exista indicatoare de intrare si iesire din localitate dar fizic localitatea nu exista.
  • +3 (5 voturi)    
   Păi contează doar ... (Joi, 26 februarie 2015, 0:18)

   Lomecuza [utilizator] i-a raspuns lui tybvaly

   ... prin prisma faptului că de acolo se deschide drumul spre Tecuci,

   Sau, or fi numărat oamenii din "borcanul" de poliție. :D :D
  • +1 (1 vot)    
   ȘI POLIȚIA PUNE RADAR. (Joi, 26 februarie 2015, 12:50)

   vali47 [utilizator] i-a raspuns lui tybvaly

   Și ce amenzi dau la radar polițiștii!Și tu te minunezi cu ce viteză ai mers de nu ai văzut localitatea!
 • +1 (3 voturi)    
  nu toate localitatile sunt asa (Miercuri, 25 februarie 2015, 23:12)

  maria [anonim]

  Din Intamplare cunosc foarte bine Grabicina de sus di judetul Buzau. Acolo locuiau bunicii sotului pana sa moara in 2003. Localitatea avea foarte multe case. Un sat plin de oameni dintre care multi cu copii. Nu avea cum sa dispara in 8 ani. Sa fim seriosi. Era un sat mare. Am sa intreb pe cineva care e din acel sat. Dar sunt sigura ca mai este inca.
  • 0 (0 voturi)    
   Important (Joi, 26 februarie 2015, 15:47)

   Echipa Localităţilor Fantomă [anonim] i-a raspuns lui maria

   V-am fi recunoscători dacă puteţi confirma această informaţie. Din ce am putut afla locuitorii s-au mutat treptat în satul vecin, Golu Grabicina, din cauza alunecărilor de teren. Am spus că localitatea e pustie (probabil mai este vizitată de foşti localnici). Dacă puteţi afla care este starea actuală vă rugăm să ne contactaţi fie pe facebook https://www.facebook.com/LocalitatiFantoma, fie pe adresa de mail localitatifantoma@gmail.com. Datele dumneavoastră vor corecta informaţiile din observaţiile noastre şi datele de pe wikipedia. Mulţumim!
 • -1 (5 voturi)    
  Felicitari, dar date superficiale in timp scurt (Miercuri, 25 februarie 2015, 23:17)

  Miky60 [utilizator]

  Felicitari, insa ceea ce au facut tinerii frumosi si liberi este ceva foarte superfcial, insa ce puteau face in doar 2 zile? Trebuia si o vizita de teren, date colaborate si de la INS privind alte localitati + cifrele de la Evidenta Populatiei.
  Cat despre restul, stati linistit ca s-au facut multe furturi de voturi in localitatile astea, bine insa ca nu au castigat ciuma rosie nici asa!
 • +2 (6 voturi)    
  greseala (Joi, 26 februarie 2015, 2:04)

  V [anonim]

  Hosasau, HR are un locuitor: http://www.agerpres.ro/social/2014/09/23/reportaj-hosasau-satul-harghitean-cu-un-singur-locuitor-10-10-04
 • +2 (2 voturi)    
  /// (Joi, 26 februarie 2015, 11:11)

  misu [anonim]

  Este veche, inclusiv harta Google.
 • +2 (2 voturi)    
  Ce este de mirare?! (Joi, 26 februarie 2015, 12:33)

  Cetăţeanul [anonim]

  De când mă ştiu, adică de peste juma de secol, cunosc bine acest popor, atipic oricărui popor de pe planetă. Se aştepta şi se aşteaptă întotdeauna să vină Mesia să facă ceva. Mai rău ca evreii, care îl aşteaptă şi ei. Numai că evreii au făcut un paradis din deşertul lor, iar românii mai au puţin şi fac un deşert din paradisul ce a fost odată România. Situaţia prezentată este o dovadă că majoritatea locuitorilor acestor meleaguri sunt proşti şi aleg la conducerea trebilor ţării nişte proşti ca ei.
  • 0 (0 voturi)    
   O singura eroare (Joi, 26 februarie 2015, 14:54)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui Cetăţeanul

   Nu aleg prosti ci escroci.
 • 0 (2 voturi)    
  localitatea Satu Nou din com. Banca,jud.Vaslui (Joi, 26 februarie 2015, 15:51)

  ion popescu [anonim]

  pe locul indicat de Hotnews este islazul denumit Urechioaia.
  Nu a fost niciodata vreun sat, poate cateva bordeie ale unei slobozii pe la 1840
  Pe PDT din 1890 scrie Rediul Urechioaei.
  In toatele satele vechi din comuna Banca sunt parti mai noi pe care unii le numesc Satu Nou.
  Daca pe PDT s-a vazzut Biserica e clar ca s-au uitat gresit prin alte parti
  Prin urmare nu-i nici o fantoma la Banca unde localnicii sunt obisnuiti cu duhurile dar si cu duhneala..
 • +1 (1 vot)    
  Si in judetul SIBIU sunt ~3 fantome (Joi, 26 februarie 2015, 20:54)

  Pandarul [anonim]

  Nu departe de orasul Sibiu, inspre N-V exista 3 sate parasite, ALBI, MIGHINDOALA si PADURENI. Ar mai fi fost catunul FETEA intre Agnita si Dumbraveni, dar cred ca e radiat...
 • 0 (0 voturi)    
  sate fantoma (Joi, 26 februarie 2015, 21:45)

  Lenuta Hoara (Topala) [anonim]

  un astfel de sat fantoma (dar cu sanse de revitalizare ... turistica)
  este satul Nadas , oras Recas jud. Timis , tot fara locuitori inregistrati
  cine doreste informatii le poate gasi pe facebook


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by