Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit viral pe retelele sociale, unde posteaza videoclipuri cu mesaje mai putin tipice pentru discursul traditional al preotilor ortodocsi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o astfel de inregistrare, postata pe pagina sa de Facebook, parintele Calistrat afirma:

"Toate Bisericile noastre crestine sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare, care-s pline de dracusori si au in ele regulile lor.

- Nu baga anafora in gura intai! Nu lua aghiazma intai! Nu pune mana acolo! De ce ai cumparat lumanarea aia? De ce ai pasit asa? De ce ai calcat pe presul ala?

- Astea nu tin de ortodoxie!".

Post by Parintele Calistrat.

Intr-o alta inregistrare, din 22 februarie, parintele afirma ca "daca acum dupa 25 de ani de libertate s-ar intoarce sistemul comunist cu turnatori si ciripitori...toata societatea ar fi arestata!".

"La cata rautate s-a strans in oameni in asa zisa 25 de ani de libertate democratica, oamenii ar fi in stare sa se bage unii pe altii in puscarie pana la unul. Stiti de ce? Oamenii nu inteleg ca cel ce-i invrajbeste este diavolul".

Post by Parintele Calistrat.

Pe 20 februarie, acesta spune ca sistemul comunist "s-a folosit de Biblie, a instruit activisti de partid, cu dorinta de a pune in contradictie clasele sociale".

"Saracul sa sara la bogat, cel ce munceste, de ce are? Dar Sf Ap. Pavel spune 'Cine nu lucreaza nici sa nu manance!'. Este bogat cine se straduieste si Dumnezeu nu il condamna. Dar il priveste cum intelegi raportul dintre bogatia materiala si cea spirituala. ('Bogatia de ar curge sa nu iti lipesti inima de ea.')

Post by Parintele Calistrat.

Mai multe despre parintele Calistrat aici si aici.