Ciprian Ciucu, reprezentantul societatii civile, ales presedinte al noului Consiliu National de Integritate
Conform sursei citate, propunerea ca reprezentantul societatii civile sa fie si presedinte a venit din partea lui Tiberius Tanase (membru CNI din partea grupului parlamentar al minoritatilor nationale in Camera Deputatilor) - sustinuta si de reprezentantul Ministerului Justitiei si de cel al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici - si a fost votata in unanimitate de toti cei zece membri CNI, cu drept de vot, prezenti la sedinta de constituire.
"Alegerea unui membru al societatii civile in functia de presedinte CNI reprezinta o garantie pentru transparenta si pentru apolitizarea acestei institutii importante in contextul luptei anticoruptie din Romania. Ma voi asigura ca sedintele vor fi transparente si ca vom duce la bun sfarsit un mandat care include, printre altele, alegerea unei noi conduceri pentru Agentia Nationala de Integritate, pe baza unor criterii cat se poate de transparente. Si sa primeze, bineinteles, profesionalismul. Le multumesc organizatiilor neguvernamentale care m-au propus si sustinut in CNI. In mine vor avea un partener deschis la propuneri care sa eficientizeze activitatea ANI", a declarat Ciprian Ciucu, noul presedinte CNI, citat de comunicat.
Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al CRPE. Are experienta in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum "Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile", "Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)". A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania si Republica Moldova.
In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea din Bucuresti, unde a tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facultatii de Litere.
Desemnarea unui membru si a unui supleant (Elena Calistru, Funky Citizens) din partea societatii civile in CNI a fost posibila in cadrul proiectului "Societatea civila implicata in eficientizarea Consiliului National de Integritate - CNI", derulat incepand din 2014 de APADOR-CH impreuna cu mai multe organizatii neguvernamentale.
- +1 (1 vot)Sincer nu stiu ce fac... (Marţi, 24 februarie 2015, 21:45) mcris [utilizator]...aceste asa zise "organizatii ale societatii civile". Am fost duminica seara in zona Universitatii - Rosetti si erau gunoaie pe trotuare ceva de speriat (cel putin pentru mine care sunt bucurestean de multe decenii). La periferie e plin de dejectii de caini si pute teribil. Dar nu-i nimic, "noi" ne alegem in functii si "consilii", probabil platite gras si plecam apoi pe Coasta de Azur si alte zone civilizate (de altii).raspunde trimite

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”