Miercuri, valorile termice se vor mentine mult mai ridicate comparativ cu mediile climatologice caracteristice acestei date, informeaza Mediafax. Cerul va prezenta innorari si va ploua in mare parte din tara. Ploile vor fi mai frecvente in cursul serii si al noptii in sud si sud-vest, unde vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. Pe arii restranse, in special in zona deluroasa si montana din Banat, Oltenia si Muntenia, se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate (peste 15-20 l/mp). La munte precipitatiile vor fi mixte.

Vantul va avea intensificari temporare la munte, precum si, local, in sudul si centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 grade in nordul Moldovei si 14...15 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 1 si 7 grade. Izolat si trecator va fi ceata.

La Bucuresti, valorile termice se vor mentine peste mediile climatologice specifice acestei date. Cerul va fi noros si temporar, mai ales seara si noaptea, va ploua, iar vantul va avea intensificari trecatoare. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar cea minima va fi de 5...6 grade.

Joi, vremea va fi calda, chiar deosebit de calda in sud si sud-est. In vestul, centrul si nordul tarii, cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse, iar in celelalte regiuni innorarile vor fi temporare si ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala local. La munte precipitatiile vor fi mixte.

Vantul va avea unele intensificari in zona montana si, trecator si izolat, in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 16 grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 6 grade. Mai ales noaptea, in zonele joase din sud si est, se va semnala ceata.