Eduard Hellvig a declarat marti, dupa ce a primit avizul Comisiei SRI, ca a avut intalniri inainte de alegerile prezidentiale cu fostul director George Maior, dar a precizat ca acestea erau discutii personale, despre "valori comune si carti" si ca nu era vorba de o "relatie institutionala".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intalniri daca au existat intre mine si fostul director George Maior au fost legate strict de valorile in care credem, de carti, de lucruri care nu aveau legatura cu institutia", a spus Hellvig.

Hellvig a precizat ca intalnirile aveau loc in biroul lui George Maior deoarece acesta nu poate avea intalniri in spatiul public si a accentuat faptul ca relatia dintre ei este una personala, avand in vedere ca se stiu "de extrem de multi ani".

Cu toate acestea, Eduard Hellvig a afirmat ca in cazul in care exista relatii de interes, cand obiectivul este interesul national, nu vede o problema in faptul ca se intalnesc.

Hellvig a reuzat sa comenteze declaratia Elenei Udrea potrivit careia acesta mergea la sediul SRI inainte de alegerile prezidentiale, ca se intalnea cu Florian Coldea si ca stia inca de atunci ca presedintele Klaus Iohannis nu va fi declarat incompatibil.