Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PSD va vota propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis pentru sefia SRI: "Nu ne vom opune, votam pentru dl Hellvig in special pentru ca am lucrat foarte bine in perioada USL", a spus seful PSD, care a acuzat insa nerespectarea principiului potrivit caruia o singura forta politica nu trebuie sa detina toate functiile de conducere in stat.

Anuntul PSD vine dupa ce UNPR si PC - colegii de alianta guvernamentala, anuntasera ca vor vota pentru Hellvig fara sa astepte consultarea cu PSD.

Victor Ponta a precizat ca ar fi preferat ca "nominalizarea (la sefia SRI) sa fie facuta pentru o persoana care sa nu apartina PNL".

"Respectam dreptul presedintelui de a propune, pe dl Hellvig il cunoastem, am lucrat foarte bine in USL" si este o "persoana echilibrata care isi poate indeplini sarcinile", a adaugat primul ministru.

In acest context, Victor Ponta a declarat ca isi doreste o dezbatere publica pentru a stabili "daca o putere politica aflata in pozitia de a face nominalizari va acoperi foate functiile".