Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, legat de tema livrarii de arme catre Ucraina, ca Romania este intr-un proces de reflectie cu privire la care este cea mai buna optiune pe acest subiect, dar a adaugat ca Bucurestiul nu detine armele sofisticate de care are nevoie Kievul, informeaza Agerpres.

Bogdan AurescuFoto: MAE

"In Romania suntem intr-un proces de reflectie cu privire la care e cea mai buna optiune. Pe de alta parte, constat ca Romania nu detine acele echipamente de care are nevoie Ucraina. Ma refer la armamente sofisticate, despre care se vorbeste ca ar fi nevoie. Dar e prea devreme pentru asta ca sa ne pronuntam, e o situatie ipotetica", a spus Aurescu, la RFI.

El a precizat, insa, referitor la acest subiect ca trebuie avute in vedere statele care au capacitatea sa ofere Ucrainei armele de care are nevoie.

"In ceea ce priveste livrarea de arme, trebuie sa ne gandim si la statele care au capacitatea sa faca un astfel de gest. Sunt opinii care sustin ca alimentarea conflictului cu noi livrari de arme, indiferent de parte, nu face decat sa amplifice conflictul. Altii spun ca e nevoie de a asigura partii ucrainene posibilitatea de a se apara", a adaugat seful diplomatiei romane.