Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au amanat vineri, pentru 4 martie, pronuntarea sentintei definitive in dosarul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj, potrivit Agerpres.

Dan DiaconescuFoto: captura B1 TV

Pe 18 decembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de inchisoare cu executarea pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de santaj, insa liderul PP-DD a facut apel.

Prin aceeasi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care si acela de a fi ales intr-o functie publica timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale cu inchisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de santaj.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata pentru santaj Doru Parv, realizator la OTV si administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si fost director general al publicatiei 'Atac la persoana'.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenintare, atat in mod direct, in cadrul emisiunii de la OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenintari, primarul Ion Mot i-a remis lui Doru Parv suma de 30.000 de euro si 42.000 de lei, scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Dan Diaconescu ca, in cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenintare, atat in mod direct, cat si indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii 'Semnal de alarma', difuzata pe acelasi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro