Simona-Maya Teodoroiu, care il va inlocui pe Toni Grebla in functia de judecator al Curtii Constitutionale, depus juramantul de investitura joi, la ora 11:30, la Palatul Cotroceni. Cu ocazia ceremoniei, presedintele Klaus Iohannis a aratat ca, in opinia sa, Curtea Constitutionala reprezinta un stalp al democratiei din Romania iar munca membrilor sai este extrem de importanta pentru consolidarea democratiei din tara noastra.

"Este un lucru evident ca va veti ocupa, impreuna cu colegele si colegii dumneavoastra, de respectarea Constitutiei Romaniei. Este important de subliniat ca, dupa parearea mea, dumneavoastra reprezentati un stalp al democratiei din Romania. Munca pe care o depuneti este extrem de importanta pentru consolidarea democratiei din Romania", i-a transmis Klaus Iohannis nou numitei judecatoare CCR.

Simona Maya Teodoroiu a fost desemnata, miercuri, de catre plenul Senatului, pentru a ocupa functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa ce Toni Grebla si-a dat demisia.

Simona Maya Teodoroiu a fost propusa pentru aceasta functie de PSD.

Simona Maya Teodoroiu a obtinut mai multe voturi in Senat (87 de voturi "pentru" si 73 "impotriva") decat judecatoarea Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusa de PNL. Cea de-a treia candidata, senatorul UNPR Florina Jipa, s-a retras din cursa miercuri, inaintea votului din Senat.