Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca Iulian Hertanu, cumnatul sau, va "plati" in fata justitiei daca a facut ceva ilegal dar nu crede ca trebuie sa isi dea demisia din functie - asa cum el i-a cerut lui Traian Basescu, cand fratele sau Mircea a fost arestat - deoarece nu are nicio atributie legala in ceea ce priveste justitia, spre deosebire de seful statului.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Daca cumnatul meu a facut ceva ilegal va plati pentru asta", a spus el, dupa ce Iulian Hertanu a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea, nelegala, a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala.

El a declarat ca nu are voie sa comenteze clauze aflate pe rol dar a acuzat postul de televiziunea Realitatea TV, fara a-l numi, ca a "porcait-o" si a "facut-o in toate felurile" pe mama sa.

"Mi-am cerut iertare mamei mele, despre care in 72 de ani nici macar un vecin nu i-a zis cineva ceva de rau" iar acum "a fost facuta in toate felurile doar pentru ca e mama mea", a spus Ponta, in fata ziaristilor.

Victor Ponta a subliniat ca mama sa nu are nicio calitate in acest dosar si nu a fost chemata de DNA la audieri.

"Nu va asteptati la mine sa joc o sceneta de doi bani, intre justitie si familie aleg justitia", a continuat acesta, facand referire la declaratia facuta de Traian Basescu in momentul in care fratele sau a fost arestat.

Intrebat daca nu isi da demisia, asa cum i-a cerut el lui Traian Basescu, premierul a raspuns: "Eu nu pot sa influentez si nu numesc magistrati, nu am niciun fel de atributie legala in ceea ce priveste justitia".

Victor Ponta a admis insa ca acest scandal ii afecteaza "categoric" imaginea.

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, si oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DNA, fiind suspectati ca firmele acestora au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic, si urmeaza sa fie dusi la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de DNA, grupul infractional constituit a fost sprijinit de Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, fiul sau Vlad Cosma, deputat, si Sebastian Ghita, deputat, pentru acestia fiind dispusa masura controlului judiciar.