Politistii ialomiteni efectueaza miercuri dimineata 21 de perchezitii in judetele Ialomita, Ilfov, Dolj si in Bucuresti la sediile unor firme si la locuintele a sapte persoane banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea-credinta a creditului societatii, informeaza Agerpres.

Conform anchetatorilor, in cursul anului 2014, cei in cauza ar fi creat circuite economice si financiare fictive cu scopul de a transfera sarcina fiscala catre societati cu comportament tip fantoma sau care ulterior au intrat in faliment.

O parte din sumele de bani obtinute in acest mod ar fi fost transferate catre diverse societati si persoane fizice din afara Romaniei, iar o alta parte ar fi fost introdusa in circuitul societatilor ca aport de capital pentru justificarea si reintroducerea in circuitul legal al acestora. In aceasta cauza a fost constituit dosar penal, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Prejudiciul este estimat la peste 22.000.000 de lei, arata IGPR.

La perchezitii participa politisti ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Investigatii Criminale, Ordine Publica, Arme Explozivi si Substante Periculoase sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.