Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Pavlo Klimkin, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca nu exista niciun fel de discriminare pe criteriu etnic in procesul de mobilizare din Ucraina, transmite Agerpres. Cu aceeasi ocazie, seful diplomatiei ucrainene a aratat ca Ucraina nu are, in momentul de fata, "negocieri concrete" cu Romania privind livrarea de armament, dar a precizat ca exista negocieri in acest sens cu multe state astfel incat Kievul sa poata achizitiona armament.

Pavlo Klimkin si Bogdan AurescuFoto: MAE

La randul sau, seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, a sustinut ca a primit asigurari din partea omologului sau ucrainean ca mobilizarea, care are loc in aceasta perioada in tara vecina, se face fara niciun fel de discriminare pe criteriu etnic.

In urma cu doua saptamani, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a intalnit cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, ocazie cu care Aurescu a transmis asteptarea partii romane ca mobilizarea partiala desfasurata in contextul conflictului din estul Ucrainei sa nu aiba un caracter "selectiv" si sa evite "abordari discriminatorii ce ar putea viza inclusiv considerente de ordin etnic".

  •  Klimkin: In momentul de fata, Ucraina nu are negocieri concrete cu Romania privind livrarea de armament

Ministrul ucrainean a mai aratat ca Ucraina nu are, in momentul de fata, "negocieri concrete" cu Romania privind livrarea de armament, dar a precizat ca exista negocieri in acest sens cu multe state astfel incat Kievul sa poata achizitiona armament.

"In momentul de fata, noi cu Romania nu avem niciun fel de negocieri concrete referitor la livrarea sau cumpararea de Ucraina din Romania a armamentului", a spus Klimkin, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau roman, Bogdan Aurescu.

Pavlo Klimkin a precizat ca Ucraina are nevoie de armament nou "nu pentru a face arsenale", ci pentru a-l folosi in contracararea terorismului si a agresiunii.

"Daca acum un an fortele armate ale Ucrainei erau aproape inexistente, astazi ele sunt destul de (capabile - n.r.) in a face fata agresiunii", a spus demnitarul ucrainean.