Pretul medicamentelor inovative este de cateva ori mai mare decat cel al medicamentelor generice, cu toate ca substantele active sunt aceleasi. In plus, prescrierea de medicamente generice de catre medici, comparativ cu medicamentele inovative, rezulta intr-un cost mai mic al tratamentului alocat pacientilor. Ce sunt medicamentele generice? Pretul mai mic al medicamentelor generice inseamna automat o calitate mai scazuta? Ce avantaje aduc medicamentele generice pacientilor din Romania? Marius Savu, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a discutat despre toate aceste teme, marti de la ora 12.00, in cadrul intalnirii online.

Marius Savu, Presedinte ANMDMFoto: Hotnews

Principalele teme atinse in cadrul intalnirii online:

  • Medicamentele generice versus medicamentele inovative;
  • Cum se justifica pretul mai mic al medicamentelor generice;
  • Tratamente accesibile pentru pacientii din Romania.

Marius Savu ocupa functia de Presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din 2012 si are peste 8 ani de experienta in managementul unor companii farmaceutice multinationale. In perioada 2009-2012 a ocupat functia de Director General in cadrul Administratiei a Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Nota redactiei:

  • Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana
  • Intalnirea online s-a incheiat. Presedintele ANMDM va reveni cu raspunsuri la intrebarile care au fost adresate dupa incheierea intalnirii online, in limita timpului disponibil.