Klaus Iohannis a cerut din nou proceduri "mai simple si mai transparente" pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor, la o zi dupa ce Senatul a respins o noua cerere a Justitiei care il viza pe liberalul Varujan Vosganian.

"Procedurile pentru cererile de incuviintare a retinerii, arestarii sau perchezitiei parlamentarilor si cele de efectuare a urmaririi penale pentru ministri si fosti ministri, membri ai Parlamentului, trebuie sa devina mai simple si mai transparente. Reinnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a intelege ca un Parlament tolerant cu coruptia si coruptii nu se va bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor", a scris Klaus Iohannis, pe contul sau de Facebook.

Cu o zi in urma, seful statului afirmase ca votul senatorilor impotriva cererii DIICOT de urmarire penala a liberalului Varujan Vosganian arata ca "nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii" pentru care seful statului a pledat la consultarile cu partidele politice si in discursul sustinut in fata Parlamentului.

Senatorul PNL Varujan Vosganiana scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sterg cateva lacrimi.

Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.