Presedintele Klaus Iohannis afirma ca votul senatorilor impotriva cererii DIICOT de urmarire penala a liberalului Varujan Vosganian arata ca "nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii" pentru care seful statului a pledat la consultarile cu partidele politice si in discursul sustinut in fata Parlamentului.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Ma asteptam ca Senatul sa incuviinteze cererea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PNL Varujan Vosganian", a scris presedintele, pe contul sau de Facebook (n.r. - in realitate, este vorba de DIICOT, si nu DNA).

"Votul senatorilor arata ca nu s-a inteles inca pe deplin necesitatea schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului. In fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie", adauga seful statului.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sterg cateva lacrimi.

Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.