Elena Udrea a facut miercuri din nou semnul controversat cu degetul la nara dreapta dupa ce a fost scoasa din arestul Politiei si dusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Udrea a fost adusa incatusata la sediul ICCJ. Elena Udrea a fost retinuta marti seara pentru 24 de ore de procurorii DNA si pusa sub acuzare într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft pentru doua fapte de trafic de influenta si o fapta de spalare de bani.

Elena Udrea, dusa la instantaFoto: Captura Realitatea TV

Fostul ministru a facut gestul controversat cu degetul la nas si luni, in Parlament, in timpul sedintei in care deputatii urmau sa dea votul pe cererile DNA de incuviintare a urmaririi penale si de arestare care o vizau.

Elena Udrea a explicat, ulterior, pe Facebook gestul sau: "Vad ca gestul meu Parlament in care am dus mana la nas a creat mare valva si s-a transformat in subiect de analiza semiotica. In realitate, e un semn pe care l-am facut unei persoane dragi mie, careia am vrut sa-i transmit ca .

Presa a scris dupa gestul din Parlament, cand Elena Udrea si-a atins nara dreapta cu degetul in doua randuri, ca acest semn ar putea fi asociat limbajului mafiot.

Antena 3 a transmis luni imaginile cu gestul Elenei Udrea, titrand "Udrea, gest mafiot la finalul discursului".

In limbajul mafiot exista diferite versiuni de interpretare a unui astfel de gest, el reprezentand fie o amenintare fie un avertisment.