Un mic incident de protocol a avut loc marti, chiar la aterizarea aeronavei prezidentiale la Paris. Klaus Iohannis a avut un rar moment de enervare in momentul in care a coborat din avion si s-a dus spre limuzina oficiala care il astepta langa scara aeronavei: presedintele a ajuns singur la usa limuzinei, fara sa-l secondeze vreun membru al delegatiei sau organizator, si-a scos singur haina si, dupa ce a asteptat cateva secunde sa i-o ia cineva, a trantit-o pe capota masinii. Potrivit unor surse diplomatice, e vorba despre o gafa a protocolului francez.

Iohannis in momentul in care si-a trantit haina pe masinaFoto: stiripesurse.ro

Sotia lui Iohannis, care a primit un buchet de flori la aterizare, la randul sau s-a urcat singura in limuzina oficiala, fara a fi secondata de vreun aghiotant.

La scurt timp, haina a fost luata de pe capota de un membru al delegatiei, care i-a dat-o generalului Lucian Pahontu, seful Serviciului de Paza si Protectie (SPP).

UPDATE: O sursa din delegatia oficiala a declarat pentru HotNews.ro ca presedintele Iohannis a reactionat in acest fel dupa ce ofiterul francez care se afla langa el nu a schitat nici un gest pentru a-i lua haina

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti in Franta, unde are loc prima sa vizita bilaterala oficiala. Klaus Iohannis se va intalni cu omologul sau, Francois Hollande.

Tot marti, Comisia pentru politica externa din Senat a propus chemarea de la post a ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru, precum si a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, si a unei functionare, ca urmare a incidentului cu invitatiile pentru receptia ocazionata de vizita presedintelui Klaus Iohannis la Paris, anunta Agerpres.