Comisia pentru politica externa din Senat il va audia, marti, de la ora 11.00, pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, "in legatura cu evenimentele de saptamana trecuta de la ambasada Romaniei de la Paris", conform programului comisiilor permanente, publicat pe site-ul Senatului, transmite Agerpres.

Scriitorul Radu Portocala afirma, intr-o scrisoare adresata ambasadorului Romaniei la Paris, Bogdan Mazuru, ca mailul in care a primit invitatia la o receptie organizata cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis in Franta continea un fisier in care erau trecute numele celor invitati si diverse comentarii precum "indezirabil", "scarbos" sau "vrea cu sotia".

Diplomatul de la Ambasada Romaniei la Paris care a redactat fisierul trimis odata cu invitatiile a fost sanctionat cu avertisment, informeaza un comunicat de presa remis, luni, Agerpres, de catre Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Corpul de Control si Evaluare Diplomatica a analizat si implicarea directorului ICR Paris, ca urmare a transmiterii respectivului fisier, acesta fiind, la randul sau, sanctionat cu avertisment.