Inscrierile in clasa pregatitoare incep pe 23 februarie si se desfasoara pana pe 13 martie, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care a precizat ca vineri a trimis la Monitorul Oficial ordinul privind inscrierea in invatamantul primar. Inscrierile incep, astfel, cu o saptamana mai tarziu fata de calendarul initial pus in dezbatere de Minister.

Clasa pregatitoareFoto: HotNews.ro

Pe 16 februarie 2015, vor fi afisate in fiecare scoala, pe site-urile acestora - acolo unde exista si pe site-ul inspectoratului scolar circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, scrie Mediafax.

In perioada 16 - 27 februarie, vor fi organizate in scoli intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul primar.

In perioada 18 - 26 februarie, va fi organizata in scoli Ziua portilor deschise.

In perioada 23 februarie-13 martie 2015, parintii vor completa, online sau la scoala la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscriere.

Pe 20-21 martie vor fi afisate listele cu copiii inmatriculati, locurile ramase libere si copiii neinscrisi dupa prima etapa, scrie Mediafax.

Pe 23 martie, scolile vor afisa la avizier numarul de locuri ramase libere dupa prima etapa si procedura de repartizare in cea de-a doua etapa de inscriere. In aceasta etapa, parintii depun cererile de inscriere la secretariatul scolii pe care o doresc pentru copiii lor, in perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare vor fi afisate pe 10 aprilie, potrivit agentiei de presa citate.

Si anul acesta, Ministerul Educatiei pastreaza exceptia prin care copiii de 7 ani care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 pot fi inscrisi direct in clasa I. In cazul acestora, inscrierile direct in clasa I, in scoala de circumscriptie, se fac in perioada 23 februarie - 13 martie 2015, iar intre 23 martie si 3 aprilie depun solicitarile de inscriere parintii care solicita inscrierea in alta scoala.

HotNews.ro va prezenta forma finala integrala a metodologiei de inscriere in clasa pregatitoare 2015, in momentul in care aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si: