Procurorii DNA fac, luni dimineata, perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene si autoritatile de management al fondurilor europene in domeniile Resurse Umane si Comeptitivitate (AM-POSDRU, AM-POSCCE), in acelasi dosar in care anchetatorii au descins la Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest. Sunt vizate posibile fraude cu fonduri UE comise in perioada 2007-2013. Procurorii fac 23 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov,Timis, Caras-Severin si Teleorman, din care patru la sediile unor institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca cele patru institutii unde au loc percheziti sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM-POSCCE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest din Timisoara.

Procurorii sunt spijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Anterior, agentia Mediafax a relatat ca procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, in Capitala si in mai multe judete, intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene, printre institutiile vizate fiind si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), cu sediul in Timisoara.

Sursele citate precizau ca este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizeaza fraude cu fonduri europene.

La Timisoara, in acest dosar au avut loc perchezitii si la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul orasului, precum si la un hotel, ambele unitati fiind detinute de acelasi om de afaceri.