Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut sambata o intrevedere cu Celeste A. Wallander, asistent special al presedintelui SUA Barack Obama pentru Rusia si Eurasia in cadrul Consiliului Securitatii Nationale al SUA, in marja Conferintei internationale de securitate de la Munchen, anunta ministerul.

Cei doi oficiali au avut discutat despre Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA si situatia de securitate din imediata vecinatate a tarii noastre, precum si din regiunea Marii Negre.

Aurescu a subliniat importanta mentinerii ritmului intensificat de contacte bilaterale la nivel inalt, in special in contextul aniversarii in acest an a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si SUA, se arata in comunicat.

Seful diplomatiei romane a prezentat stadiul proiectului bilateral de amplasare la Baza militara Deveselu a Facilitatii antiracheta Aegis Ashore, care va fi operationala in 2015 si va fi integrata in capabilitatea NATO de aparare impotriva rachetelor balistice.

Cei doi oficiali au discutat de asemenea, in detaliu, perspectivele de solutionare a crizei din Ucraina, avand in vedere eforturile in curs de solutionare, se mai arata in comunicat.

Totodata, cei doi demnitari au mentionat necesitatea instalarii cat mai rapide a unui nou guvern pro-european la Chisinau, care sa poata continua apropierea de UE.