Pompierii au avut 50 de interventii din cauza vijeliei, de vineri seara pana sambata dimineata, interval in care au fost avariate peste 15 autoturisme, au fost rupte 10 conductoare electrice si au cazut bucati din 16 imobile, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a precizat ca interventiile de vineri seara pana sambata la ora 6.00 au vizat, printre altele, indepartarea unor copaci cazuti pe autoturisme sau pe carosabil (20 de interventii), dar si a unor elemente de constructie desprinse de la case si blocuri (16 interventii).

Angajatii ISU Bucuresti au mai intervenit in cazul a 10 conductoare electrice sparte si a patru stalpi de electricitate rupti.

Peste 15 masini au fost avariate in Capitala din cauza furtunii din noaptea de vineri spre sambata.

Bucurestiul si 24 de judete din jumatatea de sud a tarii sunt, de vineri dupa-amiaza pana sambata dupa-amiaza, sub atentionare cod galben de ninsoare si vant, care la rafala depaseste 60 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Atentionarea a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov si Covasna.