Vremea va continua sa se raceasca, sambata, si va deveni usor mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data in regiunile extracarpatice. In cursul zilei innorarile vor persista in jumatatea sudica a tarii, unde, mai ales pana in orele dupa-amiezii, va continua sa ninga, iar pe arii restranse in Dobrogea, estul Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, ninsorile vor fi mai insemnate cantitativ si se va depune strat nou de zapada, potrivit Mediafax.

In tara:

Sambata, vantul va prezenta intensificari in prima parte a zilei in sud-estul teritoriului, iar noaptea pe crestele montane, cu rafale de pana la 45...55 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat in vest, centru si nord, dar numai pe spatii mici, indeosebi la munte, va ninge slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 3 grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -9 si -2 grade.

Duminica, valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii februarie, cu maxime cuprinse intre -4 si 3 grade si minime intre -9 si -1 grad. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge, in general slab cantitativ, la munte, ziua in vestul, centrul si nordul tarii, iar noaptea local in sud si sud-est si pe arii mai restranse in restul zonelor. Vantul va avea intensificari locale in toate regiunile si in special la munte, in Banat si Oltenia vor fi posibile rafale de peste 50 km/h, spulberand zapada.

Bucuresti:

Sambata, vremea va continua sa se raceasca si va deveni usor mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data. Cerul va avea innorari si pana spre orele dupa-amiezii va continua sa ninga, in general slab, iar vantul va mai avea intensificari temporare viscolind si spulberand ninsoarea, cu viteze de pana la 45...50 km/h, cu precadere dimineata. Seara si noaptea, vantul va sufla slab si moderat, iar conditiile de ninsoare vor fi reduse. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cea minima va fi de -8...-6 grade.

La munte

Sambata, vremea va continua sa se raceasca si va deveni usor mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data in cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va continua sa prezinte innorari in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura unde, mai ales pana in orele dupa-amiezii, va continua sa ninga, pe arii restranse usor mai insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. Vantul va mai prezenta intensificari temporare, in special in Carpatii Orientali, viscolind si spulberand ninsoarea, cu rafale de pana la 45...55 km/h. In restul zonei montane, innorarile vor fi temporare si izolat vor fi ninsori slabe.

Duminica, valorile termice vor continua sa scada usor si vor ajunge sa fie mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii februarie. Cerul va avea innorari si temporar va ninge, iar ninsorile vor fi mai frecvente in special in Carpatii Occidentali si Meridionali. Vantul va avea intensificari in toate masivele, dar mai ales pe crestele cele mai inalte, viscolind si spulberand zapada.