Inca 119 cazuri de gripa au fost confirmate in intervalul 26 ianuarie-1 februarie, de aproape patru ori mai mult decat saptamana precedenta (30 de cazuri), numarul total de imbolnaviri din acest sezon ajungand la 179, anunta Centrul National de Supraveghre si Control al Bolilor Transmisibile, scrie Mediafax.

Boala evolueaza in focare locale in municipiul Bucuresti si judetele Iasi si Constanta si cazuri sporadice in 16 judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta si depasind intervalul asteptat, potrivit CNSCBT.

Pe langa cele 119 cazuri de gripa, in saptamana 26 ianuarie - 1 februarie au fost inregistrate si 23 de infectii respiratorii acute severe (SARI) si 106.551 de cazuri de infectii respiratorii acute. De la iceputul sezonului de supraveghere a infectilor respiratorii acute, gripei si SARI si pana in 3 februarie au fost confirmate 179 cazuri de gripa, dintre care 86 de tip A si 93 de tip B.

Cele mai multe cazuri de gripa din totalul celor 179 din acest sezon au fost in Bucuresti - 55, Constanta-41 si Iasi 33. In alte 16 judete au fost confirmate intre unul si noua cazuri.

Pana la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sanatatii. In saptamana 26 ianuarie - 1 februarie nu a fost inregistrat niciun deces nou la caz de SARI confirmat cu virus gripal.

Primul deces de gripa din acest sezon a fost confirmat in saptamana 19 - 25 ianuarie, fiind vorba de un barbat in varsta de 44 ani, din judetul Iasi, care nu fusese vaccinat si care avea si alte suferinte.