In Bulgaria sunt, vineri, conditii meteorologice nefavorabile, cu precipitatii, ninsori, polei si vant in diferite zone ale tarii, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani.

Institutul bulgar de Meteorologie a instituit pentru vineri cod portocaliu de ploi abundente in regiunea Smolyan (sudul tarii), cod galben de vant, ninsori si polei in regiunile din nordul tarii, cod galben de vant si precipitatii in celelalte regiuni ale tarii.

"MAE recomanda cetatenilor romani care doresc sa se deplaseze sau sa tranziteze Republica Bulgaria ca, inainte de a pleca la drum, sa consulte pagina de internet a institutiei pentru informatii actualizate", precizeaza sursa citata.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa calatoreasca cu automobile pregatite pentru conditii de iarna, cu anvelope corespunzatoare, sa adapteze viteza la conditiile meteorologice si sa se conformeze indicatiilor politiei rutiere.

Romanii au la dispozitie aplicatia pentru mobil si tableta "Calatoreste in siguranta", pentru informatii actualizate despre situatia din fiecare stat al lumii si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".