Asociatia Elevilor din Constanta anunta ca a depus astazi, 4 februarie 2015, plangere la Directia Nationala Anticoruptie impotriva primarului Radu Mazare. Elevii il acuza pe primarul din Constanta ca a savarsit infractiunea de abuz in serviciu si a creat un prejudiciu de pe 50 de milioane de euro, "in dauna elevilor constanteni", prin refuzul de a acorda reducerea de 50% la transportul in comun tuturor elevilor. In aceeasi plangere, conducerea asociatiei de elevi spune ca "se simte amenintata de declaratiile" lui Mazare si cere "luarea de masuri preventive asupra paratului pentru amenintarea denuntatorului". Plangerea vine dupa ce Radu Mazare a declarat ca elevii ar trebui "sa vada ca toti cei care au facut plangeri la DNA si care aratau cu degetul sa-l bagam in puscarie, sa-i facem, sa-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru ca Dumnezeu, daca faci lucruri rele, ti le intoarce". In ceea ce priveste abonamentele, primarul sustine ca "beneficiaza de jumatate de abonament subventionat cei care au venituri de pana in 18 milioane pe membru de familie".

Fragment din plangerea depusa la DNA impotriva lui Mazare de catre Asociatia Elevilor din ConstantaFoto: Asociatia Elevilor din Constanta

Asociatia Elevilor din Constanta anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca a depus "o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie - ST Constanta pe numele primarului Mazare Radu-Stefan sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, cu un prejudiciu de pe 50 de milioane de euro, in dauna elevilor constanteni".

"Plangerea penala se refera la refuzul paratului de a acorda reducerea de 50% la transportul local in comun tuturor elevilor, conform prevederilor art. 84 (1) din Legea educatiei nationale", informeaza elevii.

Reprezentantii Asociatiei au pus la dispozitia presei plangerea penala depusa astazi, in care arata ca, potrivit legii, elevii beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun, iar "Elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru toate categoriile de transport".

"Incepand cu luna iunie 2000, de cand numitul Mazare Radu-Stefan este primar al Municipiului Constanta niciunul din aceste doua drepturi nu a fost respectat, prejudiciul creat celor aprox. 35.000 de beneficiari fiind de peste 50 de milioane de euro", sustin elevii in plangere.

Asociatia Elevilor din Constanta a precizat de asemenea, in cadrul plangerii depuse la DNA, ca Radu Mazare "in cadrul unei conferinte de presa, in data de 3 februarie 2015, dupa ce jurnalistii i-au adus la cunostiinta de depunerea prezentei plangeri, a afirmat faptul ca 'E rau si pacat si ar trebui sa deschida ochii foarte bine, ca sa nu folosesc alt termen, sa vada ca toti cei care au facut plangeri la DNA si care aratau cu degetul sa-l bagam in puscarie, sa-i facem, sa-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru ca Dumnezeu, daca faci lucruri rele, ti le intoarce, daca faci lucruri bune iti da tot lucruri bune', conform materialelor pe care le vom anexa prezentei plageri. Termenul 'prici' inseamna scanduri subtiri pe care dorm detinutii. Astfel, paratul ii asimileaza pe reprezentantii asociatiei noastre cu niste viitori detinuti, sustinand faptul ca persoanele care apeleaza la forta coercitiva a statului pentru restabilirea ordinii de drept trebuie sa ajunga la inchisoare. De aceea, conducerea asociatiei se simte amenintata de declaratiile paratului. Solicitam luarea de masuri preventive asupra paratului pentru amenintarea denuntatorului."

Descarca de aici plangerea depusa la DNA de catre Asociatia Elevilor din Constanta

Radu Mazare: Beneficiaza de jumatate de abonament subventionat cei care au venituri de pana in 18 milioane pe membru de familie

Primarul Radu Mazare a declarat marti, 3 februarie, ca "beneficiaza de jumatate de abonament subventionat cei care au venituri de pana in 18 milioane pe membru de familie. Daca ma intrebati pe mine cred ca este suficient, nu cred ca un copil ai carui parinti castiga 100 de milioane fiecare trebuie sa beneficieze de jumatate de gratuitate", transmite Mediafax.

Primarul din Constanta a afirmat, dupa ce Asociatia Elevilor anuntase printr-un comunicat ca urmeaza sa depuna aceasta plangere la DNA, ca "e rau si pacat si ar trebui sa deschida ochii foarte bine, ca sa nu folosesc alt termen, sa vada ca toti cei care au facut plangeri la DNA si care aratau cu degetul sa-l bagam in puscarie, sa-i facem, sa-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru ca Dumnezeu, daca faci lucruri rele, ti le intoarce, daca faci lucruri bune iti da tot lucruri bune", potrivit agentiei de presa citate.