Loteria fiscala NU va duce la reducerea evaziunii fiscale pe termen lung. Asa sustin managerii magazinelor care spun ca sansele ca bonurile cele mai numeroase, adica cele sub 20 de lei, sa iasa castigatoare sunt foarte mici.

Patronii propun o loterie pentru sume de pana la 99 de lei ca sa combata mai bine evaziunea. Specialistii in taxare recomanda chiar introducerea deducerilor fiscale si la noi. Adica pentru toate cheltuielile cu mancarea, sanatatea si educatia, de exemplu, statul sa ne dea anual inapoi 5 sau 10 % din suma, pe baza bonurilor fiscale.

Intr-un magazin obisnuit din Capitala, oamenii cumpara in medie de 20 de lei pe zi. Sansele ca la loteria fiscala sa iasa castigator un astfel de bon sunt mai mici cu jumatate fata de cele pe care le au bonurile de peste 100 de lei, sustin comerciantii.

"Media bonurilor pe magazinul meu este undeva la 20 de lei. In weekenduri creste la 21, iar in timpul saptamanii este la 18 lei. Deci ne apropiem pe o medie lunara de 20 de lei pe bonul fiscal", spuneAlexandru Bicica, manager magazin.

Citeste mai mult si comenteaza pe Stirile ProTV