Primaria din Iasi a somat firmele de publicitate care detin panouri in oras sa indeparteze reclamele stradale indecente care indeamna la videochat, in timp ce tinerii liberali ieseni sustin ca explozia acestui tip de reclame arata "oferta¬ primariei pentru tineri, dupa 15 ani de administratie PSD.

Viceprimarul Mihai Chirica a precizat ca a trimis notificari firmelor de publicitate exterioara care activeaza in municipiu, cerandu-le sa indeparteze reclamele care fac referire la activitatea de videochat, anunta Mediafax.

El a calificat reclamele respective drept indecente, spunand ca panouri de acest gen au aparut in special in campusurile universitare din zonele Tudor Vladimirescu si Copou.

Viceprimarul Mihai Chirica a spus ca, in situatia in care firmele respective vor ignora cererea, atunci primaria se va adresa Politiei.

"E o chestiune foarte serioasa, se profita si se manipuleaza saracia sau nivelul de trai scazut, lipsa fondurilor banesti a unor copii care au venit aici sa faca studii", a spus viceprimarul Iasiului.

Viceprimarul a adaugat ca reclama stradala la videochat nu va mai fi permisa in oras, intrucat acest tip de activitate "nu este in consonanta cu demnitatea umana".

Conducerea organizatiei de tineret a PNL Iasi sustine, intr-un comunicat transmis duminica presei, ca explozia de reclame stradale in Iasi care fac referire la videochat arata in realitate "oferta Primariei iesene, dupa 15 ani de administratie PSD".

Potrivit tinerilor liberali ieseni, economia Iasiului stagneaza, investitiile straine lipsesc, cei mai mari angajatori locali fiind institutiile de stat, iar administratia locala este lipsita de viziune.

"Acestea sunt datele care caracterizeaza economia Iasiului, dupa cele trei mandate ale primarului Gheorghe Nichita. Viceprimarul Chirica ar face bine sa se preocupe de aceste mari probleme ale orasului nostru, nu sa fardeze realitatea prin tot felul de interdictii", sustine Razvan Timofciuc, liderul TNL Iasi.