Profesorul universitar Gheorghe Taralunga, anchetat de DNA pentru luare de mita, a demisionat, incepand din data de 1 februarie, din functia pe care o detinea la Universitatea Ovidius din Constanta. "Profesorul universitar doctor Gheorghe Taralunga, inculpat in dosarul de coruptie deschis de DNA la Facultatea de Farmacie a Universitatii Ovidius din Constanta, si-a depus demisia din functia detinuta in institutie, incepand cu data de 1 februarie 2015", se arata intr-un comunicat al Universitatii Ovidius, citat de Mediafax.

Potrivit rechizitoriului intocmit de catre procurorii DNA Constanta, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Taralunga, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta - disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinica, suma de 200 de euro in scopul de a-l promova la examenul pe care il sustinea la disciplina Farmacie Clinica din anul V de studii.

Flagrantul a fost realizat, miercuri, chiar in biroul profesorului de la sediul Facultatii de Farmacie. In aceeasi zi, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Taralunga, care este si colonel in rezerva, pentru luare de mita.

El a fost prezentat, joi, la Tribunalul Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, masura admisa de catre instanta.

In aceeasi cauza, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar, pe o perioada de 30 de zile, si fata de Evangelos Faloutsos, pentru dare de mita.

Dupa ce Gheorghe Taralunga a fost arestat preventiv, conducerea Universitatii Ovidius decisese suspendarea acestuia din toate activitatile didactice si administrative, pana la finalizarea cercetarilor.