Un profesor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, coordonator al disciplinei Anatomie, a fost retinut, vineri seara, de catre procurorii DNA Iasi, fiind acuzat de luare de mita, tentativa de viol si santaj asupra unei studente de la Facultatea de Farmacie, informeaza Mediafax.

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iasi al DNA au dispus, vineri, retinerea pentru 24 de ore a conferentiarului universitar Dumitru Paduraru, coordonator al disciplinei Anatomie, din cadrul UMF Iasi, el fiind acuzat de luare de mita, tentativa de viol si santaj. Potrivit unui comunicat al DNA Iasi, Paduraru a incercat sa intretina relatii sexuale cu o studenta la Facultatea de Farmacie, amenintand-o in mai multe randuri ca nu va putea promova examenul de anatomie pe care urma sa-l sustina cu el.

"In zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, in calitate de coordonator al disciplinei Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, inculpatul Paduraru Dumitru a incercat sa intretina relatii intime, dar si relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamanala, in tot cursul semestrului anului universitar 2014-2015, cu o studenta la Facultatea de Farmacie (denuntatoare in cauza), prin constrangerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina "anatomie" (pe care urma sa-l sustina cu el, in calitate de profesor examinator, cel mai tarziu in vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii)", se arata in comunicatul DNA Iasi.

Potrivit procurorilor, pe 26 ianuarie, profesorul Dumitru Paduraru a amenintat-o cu moartea pe studenta respectiva, solicitandu-i sa nu dezvaluie nimanui despre cele intamplate. Dumitru Paduraru va fi prezentat, sambata, in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In primavara anului 2010, Dumitru Paduraru a fost vizat de explozia produsa intr-o masina care apartinea cumnatului sau, tot medic, si pe care o foloseau amandoi. La momentul respectiv, procurorii au intocmit dosar penal pentru tentativa de omor, in conditiile in care langa masina au fost gasite urme de explozibil. Paduraru iesise din bloc si se indrepta catre autoturism, parcat in fata imobilului, insa intrucat uitase sa ia ceva de acasa s-a intors, moment in care a avut loc explozia.

Cu cateva luni in urma incidentului cu explozia din masina, profesorul iesean Dumitru Paduraru a mai fost victima unui incident, fiind batut de mai multi barbati, in urma agresiunii acesta necesitand mai multe zile de spitalizare.