Toate posturile de directori de unitati de invatamant din tara ar putea fi scoase la concurs, incepand cu luna martie, reprezentantii Ministerul Educatiei fiind, in prezent, in etapa de elaborare a metodologiei de examen, care se doreste a fi lansata in dezbatere publica in cel mai scurt timp, potrivit Mediafax.

Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a anuntat, luni, la Vaslui, ca specialisti din subordinea sa lucreaza la finalizarea metodologiei de concurs pentru functiile de directori de scoli, precum si la calendarul acestor examene care ar putea incepe in luna martie.

Campeanu crede in necesitatea organizarii acestor concursuri pentru a avea cei mai competenti manageri de institutii de invatamant preuniversitar.

"Personal, cred in necesitatea organizarii de concursuri deoarece obiectivele complexe asumate la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar necesita o prioritizare si o esalonare in timp. Pentru a putea aborda acest lucru intr-o maniera profesionista este nevoie de timp. Pentru a a putea avea manageri competenti ai institutiilor de invatamantt preuniversitar, este nevoie de concursuri. Am solicitat colegilor mei din minister sa finalizeze propuerea metodologiei de concurs, sa o lanseze cat se poate de repede in dezbatere publica si sa fie promovata prin ordin de ministru. De asemenea, am solicitat ca, in paralel, sa avem o propunere de calendar cu privire la desfasurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, care sa inceapa in luna martie acestui an", a declarat, luni, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.

Ministrul Educatiei a spus ca nu se poate pronunta cu privire la durata derularii concursurilor la nivelul intregii tari.

In prezent, directorii de scoli sunt numiti cu delegatie de catre inspectoratele scolare teritoriale.

Mihai Sorin Campeanu a fost prezent, luni, in judetul Vaslui, unde a vizitat doua unitati de invatamant, Scoala Bacesti si Liceul "Emil Racovita", si a avut o intalnire cu conducerea Inspectoratului Scolar si directorii scolilor de structura.