Sanctiunile impotriva Rusiei ar trebui intensificate "in lipsa participarii sale credibile la gasirea unei solutii politice care sa evite pierderi de vieti omenesti", se arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis transmis in urma atacurilor asupra populatiei civile din orasul portuar ucrainean Mariupol.

Klaus IohannisFoto: Hotnews

Seful statului considera, alaturi de Uniunea Europeana si Statele Unite, ca atacurile asupra populatiei civile din Mariupol sunt "criminale" iar responsabilitatea apartine "nu doar separatistilor ucraineni, ci si Federatiei Ruse care participa la inarmarea rebelilor si nu isi foloseste influenta pentru a detensiona conflictul".

"Romania condamna incalcarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei si va continua sa contribuie la materializarea aspiratiilor sale europene si euroatlantice.

In acest context, se justifica mentinerea sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse, iar in lipsa participarii sale credibile la gasirea unei solutii politice care sa evite pierderi de vieti omenesti, trebuie luata in considerare intensificarea lor", se arata in mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.