Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna aprilie.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Februarie

Temperaturile medii lunare vor fi, in general, apropiate de normele climatologice, exceptand regiunile vestice, sudice si sud-estice, unde local se vor situa peste aceste norme.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in general in limite normale in zonele estice si sud-estice, iar in restul teritoriului vor fi excedentare.

Martie

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, posibil local mai ridicate in sud si sud-est, dar si mai coborate in centrul si nord-vestul teritoriului.

Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Aprilie

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil mai scazute, local, in vestul, sudul si nord-estul tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale pe areale din sudul si estul tarii si vor depasi aceste medii in restul teritoriului.