Toate drumurile din Romania au fost clasificate in functie de calitatea lor si transpuse intr-o harta interactiva realizata de site-ul Enjoymaps.ro. Harta contine informatii la zi despre aproape toate sectoarele de drum national si autostrazi venite de la soferi sau utilizatorii forumurilor de infrastructura.

Harta calitatii drumurilor din RomaniaFoto: Enjoymaps.ro

Informatiile despre starea si calitatea drumurilor au fost centralizate si transpuse intr-o harta statica de catre utilziatorul Vancouver de pe forumurile Construim-Romania.ro si PeUndeMerg.ro. Informatiile sunt la zi si vin de la soferi si utilizatorii celor doua forumuri.

Informatiile centralizate au fost prelucrate de catre echipa Enjoymaps.ro care au realizat astfel o harta interactiva. Drumurile pe harta sunt clasificate in “Drum excelent”, “Drum bun”, “Drum acceptabil” sau “Drum rau, cu multe gropi sau neasfaltat”.

"Pe baza datelor de la OpenStreetMap am clasificat aprox. 20.000 de sectoare de drum, care mai apoi au fost unite in sectoare de drum mai lungi. Pentru continuitatea drumurilor, le-am clasificat si in interiorul oraselor, chiar daca stim cu totii calitatea, de cele mai multe ori, inferioara a drumurilor urbane. Anumite erori pot aparea din interpretarea hartii statice, datorita gradului de generalizare a acesteia, dar per ansamblu, noi zicem ca este o harta utila pentru toti cei care pornesc la drum si vor sa stie ce-i asteapta", explica fondatorul Enoymaps.ro, Ovidiu Csilik.

"Harta interactiva se afla intr-o prima varianta si a fost realizata pe baza datelor disponibile la 9 ianuarie 2015. Mai multe imbunatatiri vor urma in curand!", mai spune el.

HARTA INTERACTIVA a calitatii drumurilor din Romania o puteti consulta aici.

Harta in format static poate fi consultata aici pe Consturim-Romania.ro sau pe forumul PeUndeMerg.ro