Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, primul sibian care ocupa cea mai inalta functie in stat, a refuzat deocamdata propunerea de a primi titlul de cetatean de onoare al municipiului a carui primarie a condus-o 14 ani, motivand ca ar prefera mai degraba aceasta distinctie cand se apropie de pensie, potrivit Agerpres.

Klaus IohannisFoto: HotNews.ro

Cea care dorea sa propuna hotararea de a-i acorda presedintelui titlul de cetatean de onoare al Sibiului, Astrid Fodor, actualul primar interimar, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca presedintele a refuzat-o cel mai probabil 'din modestie'.

'Domnul presedinte nu doreste (titlul de cetatean de onoare. n.r). Am discutat eu cu domnul presedinte. (...) Da, eu imi doream. Cineva putea sa... Puteam si noi, putea sa vina initiativa de la Primaria Municipiului Sibiu. Puteam sa am initiativa asta, sa propun sa i se acorde titlul de cetatean de onoare', a afirmat primarul interimar Astrid Fodor.

Intrebata ce i-a spus presedintele Klaus Iohannis cand a auzit propunerea de a i se decerna titlul de cetatean de onoare al Sibiului, Astrid Fodor a raspuns: 'Nu este inca cazul. Doreste sa mai treaca ceva timp. Cand se apropie de pensie'.

Ea este convinsa ca presedintele a refuzat-o din modestie. 'Cum il cunosc pe domnul presedinte, nici nu ma asteptam sa fie imediat de acord. Domnul presedinte stiti ca este o persoana cu foarte mult bun simt, modesta. Stie ca toate la timpul lor', a spus primarul interimar.

Daca actualul presedinte a refuzat deocamdata sa i se acorde titlul de cetatean de onoare, fostul presedinte Traian Basescu nu a venit la Sibiu pana la finalul mandatului pentru a-si ridica acelasi titlu, care i-a fost acordat pentru sprijinul acordat orasului in obtinerea programului Capitala Culturala Europeana 2007.